Iedere maand iets leuks...

september | oktober | november | december | januari | februari | maart | april | het tweede jaar

Januari: Goede voornemens voor 2014


Met een heerlijke taart als beloning voor chauffeur Timo (die precies op 30 januari met gepaste snelheid door het dorp reed) zijn we op visite geweest bij vervoersbedrijf DML in Wehe Den Horn.
Het werd een zeer positief gesprek, waarbij ook wethouder Kor Berghuis en een vertegenwoordiging van Dorpsbelangen Warfhuizen aanwezig was.

Op een gewone dag rijden geregeld zo’n 1500 auto’s door Warfhuizen, maar GELUKKIG zijn dat niet allemaal vrachtauto’s. Door de vrachtauto’s wordt vaak onverantwoord hard gereden, maar GELUKKIG doen niet alle chauffeurs daar aan mee. Zulke chauffeurs werken o.a. bij een bedrijf in onze nabije omgeving en GELUKKIG wil de eigenaar ons graag ontvangen voor een gesprek.
Vanuit deze gedachten heeft LIJN 30 op 30 januari een tijdelijke aanpassing in de dienstregeling opgenomen en geen activiteit in het dorp gehouden, maar deze maand iets anders gedaan:
In het afgelopen kwartaal heeft LIJN 30 onderzoek gedaan naar de bedrijven/eigenaren van vrachtauto’s die ons dorp regelmatig passeren. We noteerden maar liefst 207verschillende vervoersbedrijven. Aanhouden van te hard rijdende chauffeurs is een ondoenlijke zaak en dat mogen we ook niet, maar we kunnen directies van de betreffende bedrijven wel benaderen voor een gesprek. Op 30 januari bezocht LIJN30 samen met de Ver. Dorpsbelangen Warfhuizen het vervoersbedrijf DML in Wehe den Hoorn. Daar werd de prachtige LIJN30 taart (gemaakt door Arina Hagendijk) uitgereikt. De taart is bestemd voor chauffeur Timo, omdat hij juist begin die middag met gepaste snelheid met zijn vrachtwagen door Warfhuizen reed!
Het doel van het gesprek was om chauffeurs en hun leidinggevenden te wijzen op de onveilige verkeerssituatie in Warfhuizen, maar ook om te luisteren naar hún ervaringen. Het gesprek met Dhr. E. de Haan van DML verliep in een positieve en opbouwende sfeer. Ook wethouder Kor Berghuis droeg zijn steentje bij. Dhr. De Haan zegde toe om de chauffeurs die moeite hebben met hun ’30 km pedaal’ in hun auto te vragen dit euvel op te nemen in hun lijstje van Goede Voornemens voor 2014.
Op korte termijn vindt een vervolggesprek plaats met Dorpsbelangen en dhr. De Haan om gezamenlijk naar haalbare oplossingen te zoeken vanuit het oogpunt van zowel de bewoners als vanuit de vervoerder.
LIJN30 hoopt dat de taart goed heeft gesmaakt!