Iedere maand iets leuks...

september | oktober | november | december | januari | februari | maart | april | het tweede jaar

Het tweede jaar


Het eerste jaar hebben we iedere maand op de 30e een ludieke actie gevoerd.
Enige doel was publiciteit krijgen voor ons probleem en de Provincie onder druk houden, zodat er ook daadwerkelijk gehandeld zou gaan worden.

Een jaar actie heeft enrom veel effect gehad. We zijn een serieuze gesprekspartner geworden en het lijkt erop alsof er nu inderdaad ook iets gaat gebeuren. De klinkers gaan er zeer waarschijnlijk uit!

Maar dat is nog geen reden om te stoppen. Er is verlenging nodig.
Daarom ook dit seizoen weer acties.


november: 11 november is de dag dat uw lichtje branden mag

Deze maand wijken we af van onze vaste actie dag , de 30ste van de maand. We gaan, samen met de speeltuinvereniging, aanhaken bij een actie van Veilig Verkeer Nederland. De VVN heeft heel veel lampjes beschikbaar gesteld en die willen we allemaal laten branden.
Op de avond van Sint Maarten , wanneer de kinderen door het dorp gaan lopen om met hun lampion een liedje te zingen, worden hun eventuele begeleiders gevraagd om een lampje van VVN te laten schijnen. De kinderen hebben vanaf 16.15 uur een gezellige bijeenkomst in het dorpshuis. Aansluitend worden daar, vanaf 16.45 uur, de lampjes aan de volwassenen uitgereikt.
Ook zonder kinderen kunt u lampjes komen halen en er mee gaan rondlopen. En mocht u liever thuis blijven om de kinderen op hun lekkers te trakteren dan kunt u lampjes langs de weg aan bomen, struiken en hekken vastmaken.
Bent u niet in de gelegenheid om lichtjes in het dorpshuis op te halen, bel dan gerust even met Sarah Zoutewelle ( tel. 572686). Zij komt ze graag even brengen. Hoe meer lichtjes , hoe meer sfeer.

Doel van de actie is, zoals steeds, om rijdend verkeer te attenderen op de onveilige situatie in ons dorp en te laten merken dat héél Warfhuizen een 30km zone is waar vooral kinderen veilig en tevreden willen wonen.


September: Kom je buiten spelen?

Bekijk hier meer foto's

De gedachte was simpel: Als er meer mensen over straat lopen - wandelen, praatjes maken, in de tuin werken, kinderen die spelen, kortom gezelligheid en levendigheid op straat - dan gaan bestuurders vanzelf rustiger rijden.
Gezellig was het. Er werd gewandeld (met rollator), bellen geblazen, gespeeld, limonade verkocht en heel veel gezellig gepraat.

Helaas... Tegen onze verwachting in werd er door veel bestuurders nog vrij hard doorgereden, terwijl er spelende kinderen op de stoep rondrenden. Veilig was het niet altijd. Jammer...
Maar dat betekent dat we nog niet klaar zijn.
Want zou het niet mooi zijn als het in ons dorp altijd zo gezellig zou kunnen zijn? Als we wel veilig onze kinderen buiten zouden kunnen laten spelen?